Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tatārija

Татария.

Administratīvais centrs - Kazaņa.

Vēsture. 
Mintemira Šaimijeva valdīšana (1991.-).
1991.gadā viņu izvēlēja par Tatārijas prezidentu, alternatīvu kandidātu nebija un vinš uzvarēja 71%. Tai pat dienā notika Krievijas prezidenta vēlēšanas visā Krievijā, bet Tatārijā šos vēlēšanu biļetenus vēlētājiem nedeva Tā tatāri ignorēja Jeļcina vēlēšanas.
1992.gada 21.martā Tatārijā notika referendums par neatkarību. Par suverenitāti nobalsoja 61% iedzīvotāju, bija atnākuse puse visu vēlētāju. Krievijas konstitucionālā tiesa atzina referendumu par nelikumīgu. Uz šī referenduma pamata tatārija atteicās parakstīt federācijas līgumu ar Maskavu (tā izdarīja vēl tikai Čečenija) - Tatārija prasīja īpašu statusu un īpašu vienošanos.
Stīvēšanās ar centru turpinājās vēl 2 gadus, Šaimijevs viltīgi manipulēja, piesaukdams tatāru nacionālismu, radīdams iespaidu, ka bez viņa nekā.
1994.gadā Maskava un Kazaņa parakstīja svarīgu lomu par atbildības jomu un pilnvaru sadalījumu. Saskaņā ar šo vienošanos tatāriem ir īpašas tiesības veidot savus valsts orgānus, savu budžetu, ieviest savu pilsonību un pat veidot starptautiskās attiecības. Bet pats galvenais - tatāri varēja rīkoties ar savu zemi un resursiem patstāvīgi.
1996.gadā Šaimijevu ievēlēja par prezidentu pa otram lāgam ar 97%, atkal bez alternatīvas.
2001.gadā viņu ievēlēja par prezidentu 3.reizi, lai gan tas bija noliegts Tatārijas konstitūcijā.
2006.gadā - prezidents 4.reizi. Šoreiz bez vēlēšanām, bet vienkārši pēc Putina lūguma. Šaimijevam ar Putinu bija lieliskas attiecības un Šaimijevs noorganizēja Tatārijā neticami milzīgus procentus Putinam vēlēšanās - pirmajās vēlēšanās 69% (visā valstī 53%), 2018.gadā - 82% (visā valstī 77%) utt. Par atlīdzību Putins Tatārijas varas vīriem ļauj zagt cik vien uziet.
Rustama Minihanova valdīšana (2016.?-patlaban). Iet cīņa ar Putina Krieviju par prezidenta amata nosaukuma likvidēšanu. 2020.gadā viņu otro reizi izvēlēja par prezidentu, un Putins sāka spiest ne pa jokam. 2022.gadā tatāri tomēr pieņēma likumu par prezidenta amata nosaukumu likvidēšanu 2025.gadā. Nosaukumu "prezidents" nolēma nomainīt ar titulu raiss ("vadonis" - arābu val.). Viltīgie tatāri.

Aplūkojamie objekti.
      Augšņeuslonas zona. (Верхнеуслонская зона)
      Vanaga kalns. (Гора Соколиная) Vieta ar cilvēkam kaitīgu enerģētiku.
      Kailais kalns. (Лысая гора) Vieta, kur debesīs vērojami gaismas efekti. Tomēr ufologi esot noskaidrojuši, ka tur nav nekā anomāla.
      Bulgāra. Senā Volgas-Kamas Bulgārijas galvaspilsēta, Atrodas tagadējā Biļarskas ciema vietā.

Saites.
Pievolgas tatāri.
Krievija.