Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Cybex rati - populāra izvēle jaunās ģimenēs

[Reklāmas materiāls]

Veikalos ir pieejami neiedomājami daudz bērnu ratu modeļi, kas ir paredzēti konkrētai vecuma grupai un ratu izmantošanas paradumiem un intensitātei. Šķiet, ka piedāvājums ir bezgalīgs un izvēlēties piemērotāko var būt pārsteidzoši sarežģīts uzdevums. 

Jo īpaši tiem, kas ar bērnu ratu iegādāšanos saskaras pirmo reizi. Lai palīdzētu vecākiem izvēlēties atbilstošus ratus savam bērnam, ir svarīgi zināt atbildes uz dažiem pamatjautājumiem, ko zemāk uzskaitīsim.

Cik vecam bērnam rati nepieciešami?

Ja šie būs pirmie bērna rati, t.i., ja rati nepieciešami zīdainiem, tad jāiegādājas kulbas tipa rati. Šie ir klasiskie rati, kas jaundzimušajam nodrošina gan pareizu un stabilu ķermeņa pozicionēšanu, gan arī tajos bērnu pārvadāt ir droši. Kulbu ratiem ir papildus regulējams jumtiņš un kulbas pārklājs, kas teicami pasargā no nelabvēlīgiem laikapstākļiem.

Šie rati piemēroti bērniņiem sākot no jaundzimušā vecumam, līdz brīdim, kad bērns sāk izrādīt interesi par apkārtējo vidi, kas ir principā vienlaikus ar viņa sēdēšanas prasmes attīstību. Tad no kulbas ratiem var pāriet uz pastaigu jeb sporta ratiem.

Pastaigu rati ir sēžami bērnu rati, kuros bērns pastaigas laikā jūtas labi un ērti, iepazīst apkārtējo vidi, klausās skaņas, redz pretimnākošos cilvēkus, tādējādi jau veicinot pirmās socializēšanās iemaņas.

Pirms iegādāties pastaigu ratus, jāņem vērā vide un infrastruktūra, kur dzīvojat: vai tā ir pilsēta, vai piepilsēta, vai pārvietotajies ar sabiedrisko transportu un kādus pastaigu maršrutus esat iecienījuši? Šis ir svarīgs aspekts, jo tad var pievērst uzmanību noskatīto bērnu ratu riepām - cik lielas tās ir, vai pumpējamas u.tml.

Visvieglāk vadāmie pastaigu rati ir tie, kuru riepas ir fiksētas, pamatīgas un pumpējamas, un kuriem ir laba amortizācija. Ar šāda veida ratiem var doties pastaigās arī gar jūru, meža takām, pilsētu, lauku ceļiem, jo rati būs viegli vadāmi.

Savukārt pastaigu rati ar maziem ritentiņiem ir paredzēti vairāk pastaigām pa asfaltētām takām, un tos nereti izmanto kā transportējamos ratus, dodoties ceļojumos. Tie ir vieglāki un arī ērti saliekami.

Piemēram, Vācijas ražotāja Cybex rati ir kļuvuši par populāru izvēli ģimenēs, kas lielākoties dzīvo urbānā vidē. Cybex sporta rati Libelle ir viegli, kompakti un ērti salokāmi, kas dod iespēju tos viegli transportēt gan auto bagāžniekā, gan arī dodoties ceļojumā ar lidmašīnu.

Šiem ratiem atzveltne ir pilnībā nolokāma un kāju balsts ir regulējams, kas sniegs iespēju bērnam labi nosnausties arī pastaigas laikā, viņam jūtoties ērti un droši. Cybex pastaigu ratus var salocīt ļoti kompakti - vienas mugursomas izmērā, un galvenais, ka tie ir arī viegli. Tātad vēl divi kritēriji, izvēloties bērnu ratus, ir: vai Jums ir automašīna (cik ietilpīgs bagāžnieks) un kādi ir Jūsu ceļošanas paradumi? Šim pašam zīmolam Cybex ir pilsētas sporta ratu modelis - Beezy -, kurš arī ir kompakti salokāms un kurš var ietilpt automašīnas bagāžniekā.

Izvēloties ratus, ņemiet vērā arī savas dzīvesvietas raksturlielumus. Kurā stāvā dzīvojat? Vai mājā ir lifts? Tas ir svarīgi, lai varētu veikt šķietami piemērotāko ratu atlasi pēc to svara. Ja dzīvojat privātmājā, tas nav tik noteicoši. Savukārt tad, ja rati ir jānes pa trepēm uz otro vai vēl augstāku stāvu, ērtībām jāizvēlas vieglāka svara sporta rati, piemēram ar svaru līdz 7 kg.

Ratu izvēle ir ļoti laikietilpīgs process, jo ir jāspēj aptvert visus paradumus, iespējas, ratu izmantošanas intensitāte u.c. aspekti. Pat tādas nianses kā ratu vadāmība, aksesuāru esamība (piemēram, iespēja pievienot lietussarga turētāju vai paliktni otras bērnam) un to, cik ērts ir bremžu mehānisms.

Lai noskaidrotu, kā izvēlētie rati pilda savas funkcijas reāli, ir vērts iepazīties ar pircēju atstātajām atsauksmēm. Tādēļ iepirkšanās internetā sniedz papildus pieredzi, jo ikviens pircējs var komentēt nopirktās preces kvalitātes un atbilstību aprakstam un cenai. Interneta veikalā 220.lv atrodami dažādi Cybex bērnu rati, sākot no kulbu ratiem, beidzot ar ekskluzīviem sporta ratiem un to aksesuāriem, piemēram, Cybex adapteri.