Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Pētersīļi

Garšaugs ko izmanto ēdiena garšas uzlabošanai. 

Pētersīļus viegli iekļaut uzturā, pievienojot tos zupām, salātiem, marinādēm un mērcēm. Tos var kaltēt un saldēt.

Medicīnā. Teju vai pārpildīts ar uzturvielām - īpaši bagātīgs ar A, C un K vitamīniem. Šī vitamīnu kombinācija palīdz uzturēt labu kaulu veselību, aizsargā no hroniskām slimībām un nodrošina organismu ar antioksidantiem. Pētersīlis ir noderīgs arī labai acu veselībai - ne tikai, pateicoties A vitamīnam, kas aizsargā radzeni un konjunktīvu, bet arī īpašu ķīmisko savienojumu - luteīna un zeaksantīna - dēļ, kas spēj palēnināt vecuma mākulas deģenerāciju.

Uzmanību! Īpaši indīgs ir velnarutka baltais saknenis ar maldinoši patīkamo garšu un pētersīļu aromātu. 

Saites.
Čemurziežu dzimta.
Garšaugi un garšvielas.