Pētersīļi
- Detaļas
- Publicēts 24 Decembris 2017
- Autors Redaktors
Garšaugs ko izmanto 'diena garšas uzlabošanai.
Pētersīļus viegli iekļaut uzturā,pievienojot tos zupām,salātiem,marinādēm un mērcēm. tos var kaltēt un saldēt.
Medicīnā. Teju vai pārpildīts ar uzturvielām - īpaši bagātīgs ar A, C un K vitamīniem. Šī vitamīnu kombinācija palīdz uzturēt labu kaulu veselību,aizsargā no hroniskām slimībām un nodrošina organizmu ar antioksidantiem Pētersīlis ir noderģs arī labaiacu veselībai - ne tikai, pateicoties A vitamīnam, kas aizsargā radzeni un konjunktīvu, bet arī īpašu ķīmisko savienojumu - luteīna un zeaksantīna - dēļ, kas spēj palēnināt vecuma mākulas deģenerāciju.
Uzmanību! Īpaši indīgs ir velnarutka baltais saknenis ar maldinoši patīkamo garšu un pētersīļu aromātu.
Saites.
Garšaugi un garšvielas.