Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Malahija pareģojums

Armas (Īrijā) bīskapu Malahiju reiz piemeklējusi vīzija, ko viņš pierakstījis manuskriptā ar 112 rindiņām - "Pareģojums par pāvestiem," uzskaitot visus 112 turpmākos Romas pāvestus, kas valdīšot līdz pasaules galam. Malahijs nevienu nav nosaucis vārdā, bet veltījis tiem šifrētus apzīmējumus.

1139.-1140.gados Malahijs ceļojis caur Skotiju uz Romu, kur ticies ar pāvestu Inokentu II. Malahija pareģojumu saista tieši ar šo tikšanos.
1595.gadā benediktīņu mūks Arnolds de Vijons (Arnold Wion) esot uzgājis seno Malahija tekstu un grāmatā "Dzīvības koks" to publicēja. Lai gan kritiķi tieši Vijonu apsūdz viltojumā, pats Vijons pret seno tekstu izturējās visai kritiski. Viņu tekstā īpaši piesaistīja divi Malahija pareģotie notikumi. Pirmais notikums bija daudzās tiesas prāvas pret ķeceriem Eiropā, kas risinājās Vijona dzīves laikā un par ko Malahija tekstā bija raksītas frāzes.
Otrs pareģojums ir konkrētāks un tas saistīts ar 78.pāvestu Leonu XI, arī Vijona laikabiedru. Pareģojumā pāvests bija nosaukts par "ūdens cilvēku" - pāvests Romā valdīja tikai mēnesi un saskaņā ar Bībeli ūdens ir īslaicības simbols.

Pareģojuma saturs. Manuskripta tekstā pārsvarā tika vēstīts par pāvestiem, par kuriem Malahijs varēja zināt savas dzīves laikā. Tomēr izbrīnu izraisa tie biogrāfiskie dati, kurus manuskriptā viņš sniedzis par tiem pāvestiem, kas tikai vēl kāps Vatikāna tronī. Nākotnes pāvestu gaitas Malahija, līdzīgi Nostradamam, izteicis aforismu formā.

Pareģojumi par pāvestiem.
165.pāvests Celestīns II. "No pils uz Tibras" nosaukts, jo piedzimis Čitadekastellā pie Tibras upes. Valdīja tikai 5 mēnešis un 13 dienas.

78.pāvests Leons XI. Pareģojumā pāvests bija nosaukts par "ūdens cilvēku" - pāvests Romā valdīja tikai mēnesi un saskaņā ar Bībeli ūdens ir īslaicības simbols.

Urbāns VIII. Nosaukts kā "lilija un roze." Uzskata, ka šīs īsais epitets raksturo galveno politiski reliģisko procesu XVII gs. Eiropā - attiecību normalizācija starp angļu protestantiem (simbols - roze) un franču katoļiem (simbols - lilija).

97.pāvests Pijs VII. Malahijs raksturojis kā "nozagto ērgli." Napoleons I (viņa simbols - ērglis), ieslodzīja Piju VII cietumā, no kura tas iznāca un valdīja Vatikānā tikai pēc tam, kad Napoleons I varu bija zaudējis.

Pijs X. Malahijs viņu nodēvējis par "zvērojošu uguni." Tas esot tādēļ, ka Pijs X kvēli iestājās par baznīcas atjaunošanu.

Benedikts XV. "Vtuņe (krieviski) pazudusī ticība." Šī pāvesta varas laikā izcēlās I Pasaules karš, kas, piemēram, krievijā vainagojās ar lielienieku sarīkoto Oktobra apvērsumu un vispārēju ticības panīkumu.

Jānis Pāvils II. Malahijs - "Saules darbi." Esot strādājis visas Zemes ticīgo labā kā pati Saule (smaidiņš).

Benedikts XVI (XIII-???) nosaukts par "Olīvas slavu" (Gloria Olive), benediktīniešus, kuriem viņš pieder, dēvē par bolīviešiem.
Šo sarakstu turpina tikai vēl viens pāvesta vārds – Petrus Romanus, kura valdīšanas laikā pilsēta uz septiņiem pakalniem tikšot iznīcināta un tikšot spriesta Visaugstākā tiesa.

112.pāvests, Francisks. Pašreizējais pāvests, ar ko beidzas pravietojums. Malahijs: "Pēdējo Svētās Baznīcas vajāšanu laikā valdīs Romas Pēteris (Petrus Romanus), kas baros savu draudzi daudzu likstu vidū, pēc tam pilsēta uz septiņiem pakalniem tiks sagrauta, un Lielais Tiesnesis sāks tiesāt tautas. Beigas."

Kritika. Skeptiķi iebilst, ka pravietojums esot XVI gs. viltojums.  

Saites.
Svētais Malahijs (1094.-1148.g.).