Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Mantela incidents (1948.g.)

NLO incidents ar ASV GKS lidmašīnas bojāeju 1948.gada 7.janvārī.

Notikumu gaita. 1948.gada 7.janvārī tūkstošiem cilvēku ASV, Kentukas pavalstī, Medisonvilas un Ouensboro pilsētiņu debesīs dienas laikā novērojuši lielu, apaļu lidojošu objektu un ziņojuši par to policijai. Policija par to informējusi tuvākā aerodoma novērošanas-kontroles torni un 14:45 tai pat dienā gaisa pacēlās 5 Nacionālās gvardes lidmašīnas P-51 Mustang, kuras vadīja Tomass Mantels. Bez viņa kabīnē atradās vēl viens pilots.
T.Mantels 4270 m augstumā pa radio ziņoja: "Eju uz objektu. Šī lieta izskatās metāliska un tās izmēri ir milzīgi." Nepazīstamais lidaparāts pacēlies virs T.Mantela pilotētās lidmašīnas un lidojis nedaudz ātrāk. T.Mantels uzsāka pakaļdzīšanos neidentificētajam lidojošajam objektam. 22 000 pēdu augstumā pārējās 4 lidmašīnas atstājušās un pakaļdzīšanos turpinājis tikai Mantels.
Ap 15:15 viņa lidmašīna vairs nebija redzama ar aci. Tad negaidīti ziņojumi pārtrūka.

Gadījuma izmeklēšana. T.Mantela un viņa pārinieka mirstīgās atliekas, kā arī lidmašīnas daļas atrada 130 km attālumā no notikuma vietas - fermā pie Franklinas. Netika konstatētas degšanas pēdas. Tomasa Mantela lidmašīna gaisā bija vienkārši pilnīgi izjukusi. Pulkstenis bija stājies 15:18.
Pilotu līķu un lidmašīnas atlieku fotoattēli vēl līdz pat šai dienai nav publicēti. Arī pētījumu rezultāti joprojām netiek izpausti. Tas ir valsts noslēpums.
Militāristi kā parasti izplatīja dezinformāciju. Sākumā militāristi paziņoja, ka kapteinis T.Mantels par nepazīstamu lidojošu objektu noturējis Venēru. Lai pietuvotos pseidolidaparātam, T.Mantels pacēlies retinātākos atmosfēras slāņos un no skābekļa bada zaudējis samaņu, tāpēc lidmašīna nokritusi - skaidroja militāristi. Vēlāk militāristi savā ziņojumā presei Venēru nomainīja ar meteozondi, kas tika noturēta par NLO. Galīgi pekstiņi. Skaidrs, ka T.Mantela patiesie bojāejas apstākļi un cēloņi tiek slēpti no sabiedrības.
Bērēs zārks tā arī netika atvērts, kas radīja baumas par to, ka Mentela ķermenis vispār nav ticis atrasts. Tomēr visdrīzāk līķis bijis stipri sakropļots, tādēļ nav atvērts.

Sekas. 1948.gadā amerikāņu armija organizēja īpašu apakšvienību NLO novērošanas gadījumu pētniecībai ar nosaukumu "Zilā grāmata" (vai tomēr ne "Zīme"?).
Analoģisks krievu projekts tika nosaukts vārdā "Tīkls" (Сетка).

Saites.
NLO novērojumi XX gs.