Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Polijā atklāj bērna – "vampīra" kapu

Polijā atrasts kārtējais "vampīra" kaps. Šoreiz tas ir bērna apbedījums, kas uziets Helmas pilsētā (Chełm) Dienvidaustrumpolijā, netālu no robežas ar Ukrainu.

Ar XIII gadsimtu datēto apbedījumu uzgāja pie uniātu bīskapa pils žoga, tā atjaunošanas darbu laikā.

Vietā, kuras tuvumā neatrodas neviena līdz šim zināma vēsturiskā kapsēta, strādniekiem izrokot koku saknes, atsedzās divu bērnu skeleti, vienam no kuriem, to izpētot, konstatēja "ļaunā miroņa" jeb vampīra apbedījuma rituālu pazīmes – galva bija atdalīta no ķermeņa un kapā novietota ar seju uz leju, bet vidukļa apvidū virs mirušā uzlikti smagi akmeņi. Kapā neatrada nedz zārku paliekas, nedz arī kādas apbedījuma piedevas, taču pie tā atklāja stabu bedres, kas pēc izrakumu vadītāja, Ļubļinas Vojevodistes pieminekļu aizsardzības pārvaldes arheologa Staņislava Goluba domām tikuši ievietoti, lai iezīmētu bīstamo kapu.

Priekšstati par sliktā nāvē mirušajiem un deviantām sociālām grupām piederīgiem, kas pēc nāves var atgriezties kā dēmoniski gari vai vampīri un nodarīt ļaunumu dzīvajiem, viduslaikos un vēl pat jaunajos laikos bija izplatīti visā Eiropā, taču, kā liecina daudzo "vampīru kapu" atradumi Polijā, Čehijā un Bulgārijā, jo īpaši tie bija populāri Centrālajā un Austrumeiropā.

Avots:

https://wkz.lublin.pl/